Pagini

Post Icon

20 de curiozitati despre corpul uman

            Navigand pe internet, am gasit in mai multe locuri cateva lucruri interesante despre corpul uman. M-am gandit sa le impartasesc cu voi; cu siguranta nu stiati cateva dintre acestea. 1. Acidul gastric pe care stomacul omului il elimina pentru a descompune mancarea este atat de puternic incat poate dizolva o lama de ras.
 2. Cand o persoana moare auzul este ultimul simt perceput. Vazul este primul care dispare.
 3. Corpul omenesc elibereaza in 30 de minute destula energie cat sa incalzesti un litru de apa.
 4. Corpul unui om contine: destul potasiu pentru a provoca explozia unui tun de jucarie; destul zahar pentru a umple un borcan; destula grasime pentru a face 7 bucati de sapun; destul fier pentru a face un cui; destul sulf pentru a deparazita un caine.
 5. Daca ati manca fiind asezati in cap mancarea s-ar duce in sus, deoarece muschii esofagului vor continua sa impinga mancarea catre stomac.
 6. Din punct de vedere fizic o femeie este apta de a naste treizeci si cinci de copii de-a lungul vietii.
 7. Femurul este mai tare decat betonul.
 8. Homosexualitatea a fost considerata boala psihica pana in anul 1973.
 9. In anul 3.000 I.Hr., egiptencele credeau ca venele dilatate erau dragute, drept pentru care le scoteau in evidenta colorandu-le cu vopsea albastra.
10. In corpul uman exista suficient fosfor pentru a crea 250 de chibrituri.
11. Inaltimea omului variaza in timpul zilei. Dimineata suntem cu un cm mai inalti decat seara. Acest lucru se intampla deoarece discurile intervertebrale se “taseaza” atunci cand stam in picioare, datorita greutatii propriului corp.
12. Inima continua sa bata dupa ce este scoasa din corp. Chiar daca este taiata in bucati, muschii inimii vor continua sa bata.
13. Majoritatea barbatilor petrec 3.300 ore din viata pentru a se barbieri. Daca nu ar fi barbierita, barba ar putea ajunge la 9 metri intr-o viata de om.
14. Muschiul ochiului este cel mai rapid din organism. El se contracta in mai putin de o sutime de secunda.
15. Nu se poate stranuta cu ochii deschisi.
16. Ochii pot distinge aproape opt milioane de nuante.
17. Puse cap la cap venele, arterele si capilarele unui adult ar ajunge pentru inconjurul Pamantului de aproape patru ori.
18. Un creier uman genereaza mai multe impulsuri electrice intr-o zi decat toate telefoanele din lume.
19. Urechile pot distinge peste 300 000 de tonalitati.
20. Zilnic, avem in jur de 70 000 de ganduri.

Stiati toate aceste lucruri? 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comentarii:

Lorena Lal spunea...

Foarte interesant :) stiam doar de faptul ca inima continua sa bata dupa ce e scoasa din corp si ca muschiul ochiului e cel mai rapid:D

Sorina spunea...

Un articol foarte interesant ! unele informatii le stiam, insa pe majoritatea nu.. acelea fiind chiar cele mai interesante :)

Trimiteţi un comentariu

Dorim să menținem feedback-ul, așa că nu ezitați să ne transmiteți gândurile și părerile voastre. Vă vom răspunde cu drag!